IMG_20170321_121237.jpg

Kuva 1: Kirjaston etuovet.

 

Karjasillan kirjasto sijaitsee Oulussa Pohjankartanon koulun kyljessä. Pohjankartanon koulu on erikoistunut musiikin opetukseen ja tämä näkyy Karjasillan kirjastossakin sillä kirjastosta löytyy kattavat määrät musiikkia sekä laaja nuotti- ja äänitekokoelma.

Kirjaston löytäminen voi olla haasteellista, sillä sen etuovet sijaitsevat juurikin erään nurkan takana ja täten ovia ei näe vasta kuin niiden kohdalla eikä ovien läheisyydessä ole minkäänlaisia kylttejä, jotka voisivat ilmiantaa kirjaston todellisen sisäänkäynnin.

 

IMG_20170321_121052.jpg

Kuva 2: Tietokirjallisuus ja lukutilat

 

Karjasillan kirjaston on Celia-kirjaston siirtokokoelma, sekä sosiaalisen kirjaston palveluita kuten satutunteja ja lukupiirejä.

Kerta kirjasto sijaitsee aivan koulun vieressä on kirjaston tilat hyvin avarat ja valoisat. Tämä luo kirjastoon rauhallisen tunnelman ja voisi hyvin kuvitella viettävänsä siellä aikaa opiskellen taikka ihan vain huvikseen lukiakseen.

 

IMG_20170321_121059.jpg

Kuva 3: Tiski

 

Karjasillan kirjastosta löytyy myös ompelukone sekä saumuri joita asiakkaat voivat käyttää kirjastokorttia vilautellen.

Kuten myös moderneissa kirjastoissa voisi olettavan, löytyy Karjasillan kirjastosta myös kopiokone, josta ollaan varmasti hyvin ylpeitä.

IMG_20170321_121124.jpg

Kuva 4: Tietokoneita

 

Modernisaatio näkyy myös kuvasta 4. tietokoneiden muodossa. Koneet sijaitsevat pienessä lasihuoneessa joka vähän rajaa kirjastoa ja jossa sijaitsee elokuvia ja sarjakuvia jne.

Langaton PanOULU-verkko kattaa myös kirjaston tilat

IMG_20170321_121149.jpg

Kuva 5: "Lasikoppi"

 

Jos ja kun väsynyt matkaaja haluaisi lepyyttää mieltään värikkäiden kuvasarjojen parissa on se helppoa ja nopeaa kun lasikoppiin suunnistaa

IMG_20170321_121201.jpg

Kuva 6: Levyjä

 

Musiikkia Karjasillan kirjastosta löytyy reippaasti, niin normaalien cd-levyjen kuin lp-kiekkojenkin muodossa

 

Karjasillan kirjasto on oikein miellyttävä paikka vierailla syystä tai toisesta. Hyvin järjestellyt ja avarat tilat sekä runsas valoisuus antaa kirjastolle pirteän ilmeen, joka varmasti kutsuu vierailijan uudelleen paikalle.

 

Artikkelin kirjoittaja kuuluu Oululaiseen kollektiiviin pyhistä kirjoittajista joiden tarkoituksena on myllertää valtakapitalismin sortavaa sanomaa